Prasy hydrauliczne

OPIS
Prasa hydrauliczna, zbudowana w całości ze stali nierdzewnej, wyposażona jest we wszystkie elementy niezbędne do tworzenia ściskania: rama rurowa, płyta zbierająca produkty, kosz perforowany, płyta wyciskowa.
Wyciskanie odbywa się za pomocą tłoka hydraulicznego, który w zależności od modelu zostanie aktywowany przez trzy różne urządzenia: ręczną dźwignię, pneumatyczny silnik lub elektryczny silnik. Nacisk wywierany będzie na ściśnięcie produktu zawartego w koszu.
W wersji elektrycznej i pneumatycznej można ustawić maksymalne ciśnienie robocze od 0 do 250 barów.
Wydajność 20 litrów można zmniejszyć do 10 i 3 litrów za pomocą dedykowanych akcesoriów.
Prasa może być wyposażona w wózek do przenoszenia i wózek do ochrony przed odpryskami.

Przeznaczenie
Służy do wyciskania roślin leczniczych, świeżych owoców, warzyw, niektórych nasion, suszonych owoców i wszystkiego, co zawiera sok.
Oprócz tego używa się go do wyciskania składników użytych do wytworzenia maceratów, grappa, likierów w celu odzyskania całego soku uzyskanego z pozostałości po maceracji.
Spośród różnych produktów, które można wykorzystać, podajemy:
owoce: jabłka, brzoskwinie, cytryny, pomarańcze, gruszki;
warzywa: seler, mniszek lekarski, szpinak, żeberka;
inne: produkty pochodzące z maceracji, aloesu, migdałów, orzechów włoskich, orzechów laskowych

 

Strona korzysta
z plików Cookies.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie.